Słodki i zdrowy początek dnia? Jestem na tak!
Jeśli chodzi o śniadania jestem strasznym łasuchem. Owsianki, naleśniki, muffiny, omlety, placki, koktajle- raj! Po słodkim porannym akcencie nie kuszą mnie słodycze w ciągu dnia. Rzadko jem wytrawne śniadania jeśli już to są to omlety, albo jajecznica. Zalety tych placuszków? Są łatwe, pyszne i szybkie, bo większość wykonujemy wieczorem, a rano tylko smażymy.Enjoy!
Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych,
- łyżka mieszanki otrębów owsianych, zarodków pszennych i lnu,
- jajko,
- łyżka mleka,
- łyżka mąki pełnoziarnistej,
- stevia lub inny słodzik,
- dodatki- u mnie tym razem rodzynki i wanilia.
Sposób przygotowania:
- Składniki mieszamy i wkładamy na noc do lodówki.
- Rano smażymy na teflonie bez dodatku tłuszczu, aż do zarumienienia spodu i ścięcia górnej warstwy. Następnie przewracamy i zarumieniamy drugą stronę.
- Dodajemy owoce, jogurt, dżem, nutelle, masło orzechowe- co lubimy- u mnie świeży ananas i jogurt naturalny :)
Kaloryczność omletu- 253,17 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz